ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Διεθνές Φιλοσοφικό Ερευνητικό Κέντρο – ΔΙΦΕΚ είναι ένα Ερευνητικό Κέντρο που ιδρύθηκε επίσημα το 2006 από τον Δρ. Κωνσταντίνο Νιάρχο ως παράρτημα της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας – ΔΕΕΑΕΦ. Εδρεύει στα Αρφαρά Μεσσηνίας, οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου, και βρίσκεται στο 17ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Τριπόλεως. Το Κέντρο έχει φιλοξενήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο: κυρίως Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδά, Ουκρανία, Αυστραλία και πολλές άλλες χώρες.

     Το ΔΙΦΕΚ στοχεύει να καταστήσει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, εκπαιδεύοντας και επιμορφώνοντας ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων – από μαθητές στο σχολείο έως καθηγητές Πανεπιστημίου. Ο κύριος στόχος του κέντρου και των μελών του είναι να προσελκύσει ακαδημαϊκούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να καταστήσει το ΔΙΦΕΚ το λίκνο του φιλοσοφικού προβληματισμού για την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική, τη δεοντολογία και τις διεθνείς σχέσεις.

Το ΔΙΦΕΚ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του έτους:

  1. Ερευνητικές συζητήσεις σε διάφορα θέματα όπως η φιλοσοφία, η πολιτική, η ιστορία και η ηθική
  2. Δημοσίευση Ακαδημαϊκών Έργων (τόμος “Παυλείων”)
  3. Διοργάνωση συνεδρίων/ημερίδων και σεμιναρίων σε πτυχιούχους/μεταπτυχιακούς φοιτητές και επιχειρηματίες σε συνεργασία με την ΔΕΕΑΕΦ
  4. Συνδιοργάνωση του Ετήσιου Θερινού Σχολείου για Έλληνες ομογενείς από το εξωτερικό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και του Καναδά
  5. Συνεργασία του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Ιησού με τη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους

Αν θέλετε να γίνετε μέλος και να γραφτείτε στο newsletter μας παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ και στείλτε την στο niarchosicp@gmail.com .